Termeni și condiții de utilizare

Despre site-ul www.hangadecor.ro

Site-ul web www.hangadecor.ro este o pagină comercială (web-shop) în proprietatea și sub responsabilitatea societății HANGA DECOR SRL, cu sediul în cu sediul în Mun. Sfântu Gheorghe, str. Țigaretei, nr. 2, județul Covasna, înregistrată la Registrul Comerțului Covasna sub nr. J14/212/2016, având CIF nr. 36084088, având ca activitate principală comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, codul CAEN 4791, numit pe parcursul acestor termeni si condiții Hanga Decor sau hangadecor.ro.

Adresă poștală: Mun. Sfântu Gheorghe, str. Țigaretei, nr. 2, județul Covasna

Telefon: 0728257800

E-mail: hangadecor@yahoo.com

Persoana de contact: Hankó Gabriella

 

Drepturi și obligații specifice

Accesarea și utilizarea site-ului, respectiv comanda unor produse prezentate implică acceptarea, fără limitări și calificări, a termenilor și condițiilor mai jos enumerați, de către dvs. Recomandăm citirea cu atenție a acestora.

Hangadecor.ro garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (informare, efectuarea de comenzi online), pe site, și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice altă manieră, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Hanga Decor, fără acordul prealabil scris al acesteia.

Proprietatea intelectuală

Întregul conținut al site-ului www.hangadecor.ro (imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date) sunt proprietatea intelectuală exclusivă a HANGA DECOR SRL și sunt protejate prin legislația română în vigoare cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe. Pe site poate exista conținut, care nu este proprietatea noastră intelectuală, dar avem un drept de folosință asupra acesteia.

Este interzisă orice utilizare a conținutului site-ului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislația în vigoare. Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa noastră de email.

În condițiile în care considerați că un anumit conținut aflat pe site-ul nostru încalcă drepturile dvs. de proprietate intelectuală, dreptul la viața privată, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteți rugat să trimiteți un email cu drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor site-ului să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale.

Suspendarea accesului

hangadecor.ro poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dvs. la conținutul site-ului sau la o parte a acestui conținut.

Schimbări ale site-ului

hangadecor.ro își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului său. De asemenea, hangadecor.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut.

Comanda (Order)

Pentru a comanda puneți produsele dorite în coșul de cumpărături. După alegerea produselor, puteți să vă înregistrați pe site, sau puteți comanda si fără înregistrare, ca oaspete, folosind opțiunea Guest Checkout. De asemenea puteți plasa comenzi telefonic sau prin e-mail. Pentru informații în legătura cu comanda dumneavoastră sau în legătură cu produse, va rugam să ne contactați în email, la adresa hangadecor@yahoo.com  sau la numărul de telefon +40728257800.

După plasarea comenzii pe site, trebuie să primiți un e-mail în care se confirmă înregistrarea comenzii dumneavoastră în sistem. Aceasta NU este confirmare de comandă. Disponibilitatea produselor și data aproximativă al livrării va fi confirmată telefonic și în e-mail.

În cazul în care comandați prin email, precizați numele articolului, cantitatea dorită si mărimea. Pentru ca articolele să fie livrate, trebuie să ne indicați adresa Dvs. exactă cu codul poștal și un număr de telefon de contact. În comandă precizați și modalitatea de plată aleasă (puteți alege dintre opțiunile de mai jos).

Daca după plasarea comenzii nu primiți e-mailul de înregistrarea comenzii, trimis în mod automat de sistem după ce intră o comanda, înseamnă că comanda nu s-a plasat. Nu se întâmplă des, dar uneori apar erori în sistem. În acest caz, va rugăm să ne contactați ori in e-mail la hangadecor@yahoo.com, ori la telefon nr. 0728257800.

Livrarea (Shipping)

Livrarea produselor se face oriunde în țară (România), prin intermediul unei firme de curierat rapid. Livrăm doar pe teritoriul țării.

Termenul de livrare poate varia din cauza mai multor factori, care nu depind de noi, astfel, nu putem oferi o garanție în privința termenului de livrare. Nu facem livrări prin Poșta Română.

Vă vom contacta prin telefon în 24-48 de ore din momentul primirii comenzii, și după confirmarea telefonică vă trimitem și un e-mail de confirmare cu data livrării,  lista produselor pe care urmează să vă livrăm și contravaloarea exactă al comenzii. Coletul va porni la dumneavoastră în 2-4 zile lucrătoare după confirmarea comenzii. Costurile livrării vor apare pe factură, ele fiind suportate de cumpărător, după cum urmează:

20 lei pe teritoriul tarii și în aria de acoperire Fan Courier, indiferent de modalitatea de plată aleasă. În localitățile care sunt în afara traseului Fan Courier, clientul plătește taxa pentru kilometri suplimentari, sau îi livrăm comanda la sediul  Fan Courier cel mai apropiat de localitatea respectivă.

Transport gratuit pentru comenzile care depășesc 300 RON!

Recepția produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună. Factura constituie contractul de vânzare/cumpărare conform legislației române în vigoare. Clientul își exprimă acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul că a primit produsul (produsele) care este conform cu comanda și cu nevoile acestuia.

Hanga Decor își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de noi care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră conform uzanțelor legii românești.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de Hanga Decor față de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de noi de la acest client.

Plata (Payment)

Aveți la dispoziție următoarele metode de plată:

- PLATA CU RAMBURS: prin ramburs în cash, la primirea coletului

PLATA CU CARDUL: puteți plăti pe site cu cardul, prin serviciul de plată EuPlatesc, acceptăm cardurile Visa, Mastercard, plata fiind realizată în condiții de securitate maximă, fără a se percepe vreun comision suplimentar. Pentru plățile cu card bancar, tranzacția va apărea pe extrasul de cont al clientului plătitor ca hangadekor.ro. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele EuPlatesc.  În acest fel informațiile dvs. sunt în siguranță. Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

PLATA CU VIRAMENT BANCAR: sau în avans, cu virament bancar. Pentru plata cu transfer in contul bancar, datele sunt urmatoatele: 

S.C. HANGA DECOR SRL

OTP Bank: RO45OPTV300001016160RO01

Va rugam să nu virați bani în cont înainte de a primi confirmarea noastră telefonică și un e-mail în care vă informăm dacă toate produsele sunt pe stoc! Atenție: plata în avans înseamnă transfer din cont în cont, NU depunere de numerar la ghișeul băncii!

Factura

Putem să vă trimitem factura prin email, în format PDF, sau împreună cu marfa comandată în colet. Facturile emise nu vor fi semnate și ștampilate, aceste operații materiale nefiind obligatorii potrivit Normelor Metodologice pentru articolul 155 din Codul Fiscal. Din respect pentru mediul înconjurător, vă încurajăm sa optați pentru factura în format electronic.

Returnare și schimb

Pentru a restitui o marfă cumpărată sau pentru a o schimba, vă rog să ne contactați. Potrivit legislației actuale, puteți să returnați produsele cumpărate fără invocarea unui motiv, în timp de 14 zile de la data primirii lor. Ne puteți returna produsele expediindu-le la adresa sediului, în stare intactă și în ambalajul original. Costurile de transport vor fi suportate de dvs. În cazul in care solicitați rambursarea banilor, aceasta se face prin transfer bancar sau cu mandat poștal. Menționăm că se va returna doar contravaloarea produselor, fără cheltuielile de livrare.

Ne rezervăm dreptul de a rambursa contravaloarea produsului doar parțial, dacă produsul arată semne de uzură sau este deteriorat.

În conformitate cu prevederile OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniști, cumpărătorul are dreptul de a denunța unilateral contractul, cu condiția să fi comandat produsele în calitate de consumator final (nu ca și comerciant).

Consumatorul poate anunța magazinul despre intenția de retragere din contract în orice mod: în scris (plic la poștă), prin e-mail, prin telefon, prin viu grai la sediu etc. Legea numește acest lucru „declarație neechivocă”, deci orice mod prin care transmit clar că nu vreau să păstrez produsul.

În caz de denunțare unilaterală a contractului în cazul descris mai sus marfa nu poate să fie trimisă înapoi la vânzător cu ramburs. Dacă marfa va fi trimisă cu ramburs sau nu vor fi îndeplinite alte condiții menționate mai sus, nu va avea loc denunțarea unilaterală a contractului și vânzătorul își rezervă dreptul de a trimite marfa înapoi la adresa cumpărătorului, pe cheltuiala lui (a cumpărătorului).

Produsul va fi returnat în condiții bune, neutilizat și nezgâriat. În caz contrar ele pot fi reexpediate clientului.

De asemenea, NU se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri etc.

Dacă produsele alese pentru retur au fost însoțite de cadouri, trebuie returnate și acestea.

Reclamații

Dacă sunt probleme în legătură cu conținutul coletului, vă rugăm să ne contactați în maxim 3 zile lucrătoare după primirea coletului. Vom încerca să rezolvăm problema în cât mai scurt timp posibil.

Dreptul de retragere

În conformitate cu OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Clientul are următoarele drepturi și obligații referitoare la retragerea din contractul încheiat la distanță:

Clientul are dreptul  ca, înainte de expirarea perioadei de retragere,  să se retragă din contract, fără a fi nevoit sa justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin. (3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

Clientul se obligă să returneze doar acele produse care sunt în aceeași stare în care au fost livrate (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

Hanga Décor va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării făcute de către Client către hangadecor.ro în ceea ce privește decizia de retragere din contract.

hangadecor.ro va putea amâna rambursarea contravalorii produsului până la primirea produsului vândut sau până la primirea unei dovezi conform căreia acesta a fost expediat.

Exercitarea dreptului de retragere

În cazul în care Clientul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, în cazul în care Comandă este achitată,  hangadecor.ro se obligă să returneze suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la dată informării de către Client în ceea ce privește decizia sa de retragere din Contract.  Suma va fi returnată prin virament bancar.

Clientul va informa hangadecor.ro în ceea ce privește intenția sa de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs din contul de client.

Anularea comenzilor, refuzul livrării si refuzul coletelor

Comenzile plasate prin intermediul magazinului www.hangadecor.ro pot fi anulate prin e-mail sau telefonic până în momentul preluării coletelor de către firma de curierat. În momentul procesării comenzii, clientul va primi un e-mail generat automat cu numărul expediției, iar statusul comenzii se va schimbă în ”expediat”. Din acest moment comandă nu mai poate fi anulată!

Firma de curierat are obligația contractuală de a încerca livrarea coletelor de două ori. În cazul în care clientul a fost contactat de către firma de curierat și a refuzat preluarea din alte motive decât ”colet deteriorat”, acesta este obligat conform legislației în vigoare (legea comerțului  electronic: Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 și OUG 174/2008) să achite ca daune și despăgubiri, interese în valoarea de 40 Ron pentru transportul tur-retur.

www.hangadecor.ro administrat de Hanga Décor SRL  își rezervă dreptul de a limita cantitățile sau de a refuza livrarea unei comenzi fără explicații suplimentare. În aceste cazuri clientul va fi anunțat telefonic sau prin e-mail, iar sumele plătite în avans (transfer bancar sau plata online) vor fi returnate în contul specificat de client, în termen de maxim 14 zile.

www.hangadecor.ro administrat de Hanga Décor SRL își rezervă dreptul de a modifica termenele și condițiile generale precum și ale promoțiilor/ofertelor speciale fără o notificare prealabilă a clientului. Se vor aplica termenele și condițiile valabile în momentul finalizării comenzii.  Recomandăm să consultați secțiunea de termene și condiții înainte de a finaliza comanda.

În cazul în care prețul sau unele caracteristici ale produsului au fost greșit introduse în baza de date a hangadecor.ro sau afișate greșit din cauza unor erori, iar livrarea nu a fost efectuată, Hanga Décor SRL își rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul despre eroarea apărută..

Disponibilitatea produselor

Produsele prezentate pe site sunt disponibile în limita stocului, iar prețurile pot fi modificate fără o comunicare prealabilă. Nu pot fi cerute despăgubiri în cazul în care comanda nu poate fi onorată din motive întemeiate (lipsa produsului din stocul furnizorului, eventuale greșeli în baza de date referitoare la specificații, preț etc.). În aceste cazuri Hanga Decor va anunța clientul despre problemele apărute și va anula sau va modifica comanda, în înțelegere cu clientul.

Produsele oferite. Politica de prețuri

Produsele comercializate prin intermediul hangadecor.ro sunt noi și sunt însoțite de factură fiscală. Produsele sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil.

Prețurile prezentate nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site.

Conform Art. 1665 din Codul Civil cu privire la prețul fictiv si prețul derizoriu:

1.  Vânzarea este anulabilă atunci când prețul este stabilit fără intenția de a fi plătit.

2. De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când prețul este într-atât de disproporționat față de valoarea bunului, încât este evident că părțile nu au dorit să consimtă la o vânzare.

În ciuda eforturilor noastre, un mic număr de produse pot avea pe site prețuri greșite, stabilite în mod eronat de aplicația noastră informatică. În această situație www.hangadecor.ro nu se obligă să onoreze comenzile cu preț derizoriu. În cazul in care prețul real este mai mic decât prețul publicat pe site, iar Dumneavoastră ați achitat prețul în avans, diferența va fi returnată în termeni legali.

hangadecor.ro și partenerii săi își rezervă dreptul să modifice specificațiile tehnice ale produselor fără o notificare în prealabil.

Viața privată și datele cu caracter personal

hangadecor.ro respectă viața dvs. privată și datele dvs. cu caracter personal pe care le împărtășiți cu noi cu ocazia accesării acestui site. Toate informațiile despre protejarea datelor dvs. cu caracter personal le puteți citi în documentul ”Politica de confidențialitate” de pe site-ul nostru.

Exonerarea de răspundere

Utilizarea acestui site este în totalitate pe contul dumneavoastră. hagnadecor.ro, angajații acesteia și orice altă parte implicată în conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt răspunzătoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natură, ce ar rezulta din, sau în legătură cu utilizarea acestui site, sau a Conţinutului său. Hanga Decor nu îşi asumă nici o responsabilitate şi nu va fi răspunzătoare pentru nici o daună sau viruşi care ar putea să vă infecteze/altera computerul sau datele personale ale Dvs., în urma accesării sau utilizării acestui site.

Valoarea maximă a obligațiilor față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de hangadecor.ro de la Client.

Litigii

Orice litigiu apărut între Clienți și Hanga Decor va fi rezolvată pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată din România.

Mesaje comerciale nesolicitate

hangadecor.ro se pronunță împotriva trimiterii de mesaje comerciale nesolicitate pentru care nu are acordul explicit al utilizatorului (spam).

Modificarea prezentelor termeni si condiții

hagnadecor.ro își rezervă dreptul să schimbe acești termeni, modificând versiunea și data adoptării noului regulament fără îndeplinirea unor alte formalități.

Legea guvernantă

Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentele termeni și condiții, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va reveni instanțelor românești competente general, material și teritorial. 

 

13. Protecţia Consumatorilor (date de contact)

 

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna


Adresa: Sfântu Gheorghe, str. Gabor Aron nr. 1, cod 520003

Tel.: 0267/312.297, Fax: 0267/318.752

Email: reclamatii.covasna@anpc.ro